Arrangør2019-03-13T09:44:03+00:00

Grenland Flyklubb

Grenland Flyklubb (GFK) er en lokal klubb tilsluttet Norges Luftsportforbund (NLF), som igjen er tilsluttet Norges Idrettsforbund. Grenland Flyklubb opererer fra Skien Flyplass, Geiteryggen, der klubben har klubbhus og hangar. Hovedaktiviteten ved Grenland Flyklubb er i dag motorflyging og mikroflyging.

Generelt
Klubben eier i dag fem fly (2 mikrofly). Flyene leies ut til en meget rimelig pris. Dette innebærer at det kreves mer av hvert medlem enn å betale sin medlemskontingent og flyleie. Det er også nødvendig med en beskjeden dugnadsinnsats for vask av flyene og vedlikehold av klubbhus og hangar.

http://www.grenlandflyklubb.no/article.php?Id=1328

Utdannelsen på flyskolen vår fører til det som kalles privatflygersertifikat (PPL/A) som gir deg rett til å fly småfly (motorfly). Grenland Flyklubb tilbyr også teoriundervisning på kveldstid i flyfagene, og er godkjent av luftfartstilsynet til å drive slik undervisning. Når PPL/A sertifikatet er i boks kan påbygging til mørkeflyging og halehjulsflyging tas i klubben. I tillegg til dette så finnes det mange medlemmer i klubben som driver aktivt med akroflyging, sjøflyging og skiflyging. For mange er privatflygersertifikatet starten på en lang karriere innen luftfarten.

GFK har i dag rett i underkant av 200 medlemmer og det utdannes ca. 5 – 15 piloter hvert år.

Russian Warbirds of Norway

Russian Warbirds of Norway er en flyhistorisk forening med base i Skien som opererer et flygende museum av tidligere x-militære fly fra det tidligere Sovjet. Foruten flyoppvisninger, tilbyr foreningen muligheten å leie maskinene for opplevelsesturer som f.eks co-pilot på deres L-29 jagerfly

Exact Aircraft ved Trond Hammerstad

Exact Aircraft er heleid og drives av Trond Hammerstand som nå har tatt ett steg videre og bygger RC jet modeller på heltid. Trond har kunder fra hele verden og han er internasjonalt kjent for å bygge de beste og mest kjente modellene i verden de siste årene. Han har i tillegg vunnet utallige priser for både modellene han har bygget og fløyet. Trond har holdt på med bygging av fly i snart 40 år og har således svært god kunnskap og interesse for bygging av RC jet modeller. Kun det absolutt beste er godt nok og både kvalitet i byggingen og høy detaljrikdom er kjennetegnene og fellesnevnerne for flyene som produseres og leveres av Exact Aircraft.